Jesperi Kotkaniemi siirtyi Carolina Hurricanesiin dramaattisen sopimustarjoussaagan siivittämänä. Huhujen mukaan suomalaislupaus ei ollut tyytyväinen aiempaan seuraansa Montreal Canadiensiin. Tällainen kuva myös välittyy Kotkaniemen haastattelusta The Athleticin kanssa.

– Olin todella innoissani, kun näin sopimustarjouksen ensimmäistä kertaa. Aloin heti miettimään, millaista olisi pelata siellä ja kävin hyviä keskusteluita omistaja Tom Dundonin kanssa, Kotkaniemi kertoi tunnelmistaan.

Jatkosopimusneuvotteluita Montrealin kanssa ei ollut kunnolla edes aloitettu, kun Carolina lätkäisi yllättävän sopimustarjouksensa.

– Joo, mielestäni sopimuksesta ei ollut juuri mitään puhetta. Kausi kesti tosi pitkään ja kesä jäi tänä vuonna lyhyeksi, joten siihen ei ollut paljoa aikaakaan, ennen kuin tämä tapahtui.

Montreal peluutti Kotkaniemeä varsin pienessä roolissa. Suomalaiselta kysyttiin, tuntuiko hänestä, ettei häneen luotettu pelaajana. Kotkaniemi mietti vastaustaan pitkään, mutta rivien välistä voi päätellä paljon.

– Öö, sitä on vaikea sanoa. Minulla oli oma roolini kaksi viime kautta, mutta voin sanoa, että Carolinan luottamus minua kohtaan oli selvää heti ensimmäiseltä sekunnilta asti. Se tuntuu todella hyvältä, kun joku osoittaa luottamusta, Kotkaniemi muotoili.

Montreal on saanut paljon kritiikkiä siitä, että seura hoiti huonosti Kotkaniemen kehittämisen. Mitä mieltä hän itse on?

– Olisi se voinut olla parempaakin, mutta pelasimme viime kaudella Stanley Cup -finaaleja, joten en voi syyttää ketään.