TPS menestyi viime kaudella erinomaisesti kaukalossa, kun kausi päättyi sensaatiomaiseen hopeaan. Taloudellisesti seuralla ei mennyt yhtä vahvasti.

TPS:n liikevaihto oli 4,8 miljoonaa euroa, ja tilikauden tulos oli uskomaton 2,6 miljoonan euron liiketappio. Kauden odotettin jo ennakkoon jäävän miljoona euroa tappiolliseksi, mutta tämä ylitettiin tuplasti.

TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen taustoitti katastrofaalista tulosta seuran tiedotteessa.

– Jouduimme pelaamaan käytännössä tyhjille katsomoille joulukuusta aina kauden loppuun asti. Normaaliolosuhteissa merkittäväksi muodostuvat lisätuotot playoff-otteluiden lipunmyynnistä ja yhteistyökumppanimyynnistä jäivät saamatta. Kumppanimme olivat ymmärtäväisiä, mutta koronarajoitukset näkyivät erityisesti kauden aikana tapahtuvassa hospitality-myynnissä, jonka suhteellinen osuus koko kumppanimyynnistä on meillä erittäin merkittävä, kertoo Jokinen.

Rahalliset vaikeudet johtivat myös säästöihin. Toimiston työntekijät olivat lomautettuna yhteensä 12 viikon ajan. Kustannustukea TPS sai valtiolta 685 000 euron edestä.

Tappioiden mittakaava on hurja. Esimerkiksi Mikkelin Jukurien pelaajabudjetti viime kaudella oli 1,4 miljoonaa euroa, yli miljoonan pienempi kuin TPS:n liiketappio.