Buffalo Sabres ja Jack Eichelin välinen välirikko on venynyt tuskallisen pitkäksi. Supertähden kauppaamista odotettiin jo varaustilaisuudessa. Nyt kauden alkuun on alle kuukausi aikaa, mutta Eichel ei ole liikkunut mihinkään.

Seuraavaksi Buffalolla on edessään kova päätös. Seura voi pitää Eichelin edelleen pitkäaikaisesti loukkaantuneiden listalla, jolloin hänen palkkansa ei enää rasita palkkakattoa. Tämä mahdollisuus vaatii sen, että Eichel suostuu tulemaan harjoitusleirille ja käymään läpi seuran lääkärintarkastuksen.

Toinen vaihtoehto on rajumpi. Jos Eichel kieltäytyy tulemasta harjoitusleirille ilman Sabresin lupaa, Buffalolla on oikeus pidättää hänen palkkaansa. Jokainen päivä, jonka Eichel on ilman lupaa poissa harjoitusleiriltä, maksaa hänelle hieman yli 36 000 dollaria.

Buffalolla on ennestään historiaa loukkaantuneiden pelaajien huonosta kohtelusta. Vuonna 2007 Sabres ei suostunut maksamaan Teppo Nummiselle palkkaa, kun hän joutui sydänleikkaukseen.

On siis myös mahdollista, että Eichel saapuu lääkärintarkastukseen ja Buffalon henkilökunta arvioi hänet pelikelpoiseksi. Jos Eichel ei tästä huolimatta suostu harjoittelemaan vammansa kanssa, Buffalo voi kieltäytyä maksamasta hänelle, mikä tarkoittaa jälleen 36 000 dollarin menetystä per päivä.