NHL-tähti Brady Tkachuk on laittanut Ottawa Senatorsin koville jatkosopimusneuvotteluissa. Ottawa on tarjonnut 21-vuotiaalle tähdelleen 64 miljoonan dollarin jättimäistä diiliä, mutta se ei ole kelvannut.

Ottawa Sunin toimittaja Bruce Garrioichin mukaan neuvotteluissa ollaan vielä eri mieltä yhdestä asiasta: allekirjoitusbonuksesta. Tkachuk haluaa mahdollisimman ison bonuksen, kun taas Ottawa haluaa pitää summan mahdollisimman pienenä.

Ottawa on vihjaillut, että jos sopimusta ei synny, seura alkaa neuvottelemaan lyhyemmästä diilistä. Allekirjoitusbonuksesta riiteleminen voi pahimmillaan maksaa Tkachukille kymmeniä miljoonia dollareita.

Miksi allekirjoitusbonus on sitten niin tärkeä? Bonukset ovat suojauksia sopimuksen ulosostamista vastaan. Mahdollinen työsulkukausikaan ei vaikuta jo aikoja sitten maksettuun palkkioon.