Jesperi Kotkaniemen siirto Montreal Canadiensista ei ollut Carolina Hurricanesin ajatuksissa vielä NHL:n kesämarkkinoiden alkaessa, paljastaa seuran omistaja Tom Dundon.

Hurricanesin omistaja kertoo The Athleticille antamassaan haastattelussa Kotkaniemelle tarjotun offer sheetin tulleen ajankohtaiseksi vasta loppukesästä – ja monen asian summana.

– Jos olisimme tehneet jatkosopimuksen Dougie Hamiltonille tai jos kymmenen muuta kokeilemaamme asiaa olisi toteutunut, tämä tilanne ei olisi tullut eteen, omistaja paljastaa.

– Kun sinulla on käytössäsi reilusti tilaa palkkakattosi alla, eivätkä yritykset sen käyttämiseksi onnistu – ja kävimme läpi paljon, paljon eri vaihtoehtoja – tämä vain sattui olemaan se vaihtoehto, joka lopulta onnistui ja toteutui, Dundon kertoo.

Omistajan puheista voidaan päätellä, että Hurricanesin sikariportaalla on takanaan hikinen kesä.

– Meillä ei ollut suurta suunnitelmaa tämän (Kotkaniemen siirron) varalle. Emme ajatelleet asiaa vielä kaksi vuotta sitten, tai edes kuukautta aiemmin. Pöydällä oli lukuisia eri vaihtoehtoja. Kun tämä tilaisuus tuli eteemme, kaikki loksahti paikoilleen.

– Olisimme voineet saada osaksemme paljon huomiota myös niillä sadalla muulla idealla, jotka eivät lopulta toteutuneet.

Kotkaniemi aloitti uransa Hurricanes-paidassa vahvasti, sillä tehot 1+1 ensimmäisessä harjoituspelissään Tampa Bay Lightningia vastaan iskenyt nuorukainen valittiin heti ottelun parhaaksi pelaajaksi.