NHL-joukkueesta lähdöt saanut suomalainen myrskyn silmässä – lehti latasi pelaajasta kovaa tekstiä: ”Sellainen käyttäytyminen on kuolemanloukku”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin kivikkoisen taipaleen lopun äsken nähneestä Sami Nikusta levisi Winnipeg Sun -lehdessä erikoisia väitteitä. Ne viittasivat siihen, että Haapavedeltä lähtöisin olevan pakin käytös oli treeneissä enemmän ja vähemmän kyseenalaista.

– Kesän 2020 harjoitusleirillä pelaajalla oli saumat jättää menneet taakse, mutta hän oli yleensä ensimmäinen jäältä treeneissä poistunut kaveri, aviisi aloitti.

– Kokoonpanoon yrittävälle kaverille sellainen käyttäytyminen on kuolemanloukku noin valmennuksen ja joukkuekaverien näkökulmasta tarkasteltuna.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari pelasi taalaliigassa korkeimmillaan vain 30 ottelua per runkosarja. Ne tulivat tilille Jetsissä sesongilla 2018-19.

Sen verran Nikun käytöksestä kirjoittanut lehti antoi armoa, että aukeamattomat solmut saattoivat olla pelaajan lisäksi yhtä lailla myös seuran vikaa. Jetsissä oli pakin vuosina 2017-21 sellaisia kollegoita, jotka eivät rehellisesti sanottuna olleet mitään ihan ihmeellisiä seppiä taalaliigaan.

Pitkästä takatukastaan tuttu suomalainen ehti pelaamaan taalaliigassa Jetsin väreissä neljän kauden aikana vain 54 ottelua pistein 2+8=10.