NHL-huippupelaajan mieli muuttui: Kieltäytyi koronarokotteesta – ”Yritämme auttaa häntä”

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devilsillä on käsissään melkoinen soppa.

The Athletic -sivusto uutisoi lauantaina, että yksi Devilsin ”merkittävä pelaaja” olisi kieltäytynyt koronarokotteesta. The Athletic päätti olla paljastamatta kyseisen pelaajan nimeä, ellei Devils tai pelaaja itse tiedota asiasta.

Uutinen tuli Devilsin seurajohdolle ja pelaajille yllätyksenä, sillä kaikki olettivat henkilön ottavan rokotteen tällä viikolla.

The Atleticin mukaan kyseinen pelaaja on sen verran kovatasoinen, ettei häntä voi lähettää AHL:ään tai lainasopimuksella pois.

Devilsin joukkueen sisällä käytiin lauantaina palaveri rokottamattoman pelaajan takia.

– Se on hänen vartalonsa. Se on hänen oikeutensa. En katso häntä alas, vaikka hän ei otakaan rokotetta. Hän silti joukkuetoverini, josta välitän, Devils-hyökkääjä Miles Wood kertoi The Athleticille.

– Yritimme auttaa häntä pääsemään yli tästä, Devils-GM Tom Fitzgerald sanoo.

Ilman rokotusta NHL-pelaaja ei saa matkustaa Yhdysvaltojen ja Kanadan rajan yli ilman karanteenia. Rokottamattoman pelaajan elämä myös vaikeutuu merkittävästi, sillä esimerkiksi pukukopissa tai bussimatkoilla hänen täytyisi pitää turvaväli muihin pelaajiin.

NHL:ssä on tullut tähän mennessä julkisuuteen neljä rokottamatonta pelaajaa. Nimekkäin heistä on Detroit Red Wingsin Tyler Bertuzzi.