Naisten MM-kiekko Calgaryssa on tauonnut, ja katseet suuntautuvat seuraavaksi massiiviseen arvokisavuoteen 2022. Pekingin olympiakisat ovat ohjelmassa helmikuussa, lisäksi ohjelmassa voi olla myös MM-turnaus.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF kertoi verkkosivuillaan, että MM-kisojen kohtalo ratkeaa piakkoin.

– Jotta onnistuisimme välttämään kahden suuren turnauksen järjestämisen parin-kolmen kuukauden sisällä, MM-kisat on tarkoitus pelata elokuussa kevään sijaan, tiedotteessa kerrottiin.

Jos ehdotus menee läpi vajaan kuukauden kuluttua, pelataan ensi vuoden turnaus vuoden kuluttua elokuussa. Ylemmässä alkulohkossa, eli A:ssa pelaisivat tuttuun tapaan lajin mahtimaat USA ja Kanada sekä Naisleijonat, venäläisten ROC-joukkue ja Sveitsi.

B-lohkon, josta kolme parasta etenee A-lohkon porukoiden kanssa puolivälieriin, muodostavat päättyneen turnauksen tavoin Japani, Tshekki, Saksa, Unkari ja Tanska.

Silmiinpistävää on se, ettei Ruotsi ole mukana. Se sössi itsensä Espoon reilun kahden vuoden takaisissa MM-kisoissa farssimaisesti sarjaporrasta alemmaksi jäätyään B-lohkossa putoajan paikalle, eli neljännelle sijalle.

Maan kurimus – eli A-tasolta oleminen sivussa – siis jatkuu, koska alempia turnauksia ei ole pelattu koronaviruspandemian takia.