Liiga-kausi starttaa tänään pitkän odotuksen jälkeen! SuomiKiekko on ennakoinut tulevaa kautta listaamalla jokaisen pelipaikan parhaat pelaajat. Tällä kertaa otamme käsittelyyn Liigan parhaat ulkomaalaishankinnat. Listausta tehdessä on otettu huomioon vain pelaajat, jotka eivät ole koskaan aiemmin pelanneet Liigassa.

5. Marek Langhamer, Ilves, MV

Marek Langhamer on poikkeuksellisen kova maalivahtihaku. Tshekkikassari on pelannut kolme vahvaa kautta KHL:ssä ennen kuin päätti siirtyä Suomeen. Isokokoinen maalivahti oli upeassa vireessä harjoituskaudella. Langhamerin torjuntaprosentiksi jäi komea 92,5.

4. Les Lancaster, Ilves, P

Aiemmalla urallaan Les Lancaster on pelannut lähinnä farmin farmissa ECHL:ssä. Kyseinen sarja oli Lancasterille aivan liian heikkotasoinen, mistä kertovat viime kauden tehot 26+38=64. Lancasteria pidetään yhtenä ennakkosuosikkina Liigan pistepörssin voittoon. Hän pääsi nakuttamaan mukavat tehot harjoituskaudella, mutta Liigaan sopeutuminen on vielä vaiheessa.

3. Dominik Lakatos, SaiPa, H

Dominik Lakatosin hankinta saattoi jäädä monilta Liiga-seuraajilta noteeraamatta. Jykevä maalintekijä tulee kuitenkin nousemaan vielä isoon maineeseen tulevan kauden aikana. 24-vuotias tshekki nakutti viime kaudella kotimaansa pääsarjassa tehot 23+19=42. Harjoituskaudellakin hän iski seitsemään otteluun viisi maalia.

2. Scott Pooley, Lukko, H

Scott Pooley on ehtinyt jo hurmata raumalaisfanit, vaikka kausi ei ole ehtinyt edes alkaa. Hänellä on poikkeuksellinen vaarallinen laukaus ja varressa sen verran kokoa, etteivät vastustajan puolustajat pääse heittelemään häntä aivan miten haluavat. Pooley oli yksi harjoituskauden tehokkaimpia pelaajia. Kymmeneen matsiin hän mätti tehot 5+4=9.

1. Michael Joly, HPK, H

Michael Jolyn nostaminen ykköseksi on riskinen veto, joka saattaa näyttää naurettavalta ensi keväänä. 26-vuotias hyökkääjä on kuitenkin todellinen kiekkovirtuoosi, ja hän on pelannut useita poskettoman tehokkaita kausia Pohjois-Amerikassa. Parhaalla ECHL-kaudellaan Joly tykitti runkosarjassa 67 pinnaa ja pudotuspeleissä 29 pinnaa. AHL:ssä hän on parhaalla kaudellaan nakuttanut 47 matsissa tehot 15+15=30. Joly on myös näyttänyt sopeutuvan hyvin Hämeenlinnaan. Kuudessa harjoitusmatsissa hän iski tehot 4+3=7.