Mafiataustaisessa Netflixistä tutussa jenkkijoukkueessa pelannut ruotsalainen: ”Ympärillä oli tosi raakoja ihmisiä”

© Kuva: Getty Images

Elitserienissä ja Allsvenskanissa pelannut Erik Tägtström sai kaudelle 2005-06 poikkeavan tarjouksen. UHL-joukkue Danbury Trashers halusi ruotsalaispuolustajan riveihinsä.

Joukkueessa, joka paljastui myöhemmin hyvin vahvan mafiataustan omaavaksi seuraksi, Tägtström kuvailee Hockeynews.se -sivustolle kokemuksensa olleen siisti. Pelaajista pidettiin hänen mukaansa hyvää huolta ja joukkueen 17-vuotiaana haltuunsa ottanut AJ Galante oli todella mukava. Myös varoittavia merkkejä oli ilmassa.

— Joukkueen ympärillä oli todella raakoja ihmisiä, Tägtström muistelee. Mielestäni hän oli todella epämiellyttävä. Ja Jimmy, kuulin huhuja että hän istunut vankilassa ja niin edelleen, mutta en tiennyt että hän oli niin korkealla mafiassa.

Jälkimmäisenä mainittu henkilö on AJ:n isä Jimmy Galante, joka kuului todella suureen mafiaperheeseen ja oli FBI:n tarkan syynin alla jo pidemmän aikaa. Ennen Trashersin kolmannen kauden alkua tämä pidätettiin ja tuomittiin 5-7 vuoden vankeuteen.

Joukkue menestyi hyvin, mutta tunnettiin jatkuvista tappeluistaan. Joukkueessa pelasi todella kovan tason nimiä kuten NHL:n työsulkukaudella 2004-05 seurassa vaikuttanut Mike Rupp ja 69 NHL-ottelun nigerialaissyntyinen Rumun Ndur. Suomalaisista joukkueessa esiintyi Semir Ben-Amor.

Kovatasoisten pelaajien palkkaamisen mahdollistivat Jimmyn omistamat jäteyhtiöt, jotka maksoivat pelaajille palkkaa ilman minuutinkaan työtä. Pelaamisesta tullut palkka maksettiin aina käteisellä. Joukkueen taru päättyi Jimmyn tuomioon.

Tarina on kerrottu Netflixin Untold-sarjan Rike ja rangaistus -nimisessä jaksossa.