Loukkaantumiset pilanneet täysin Mikael Hakkaraisen viime kaudet – nyt haussa uusi alku uralle

© Kuva: Getty Images

Pohjois-Amerikassa edellisen kuuden kauden ajan kiekkoillut suomalaishyökkääjä Mikael Hakkarainen pelaa alkavan kauden Liigassa TPS:n paidassa. Nuorukaisen tavoitteena onkin saada uusi alku uralle viime vuosina tulleiden lukuisten loukkaantumisten jälkeen.

23-vuotias Hakkarainen pelasi hyvällä tasolla Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa. Hän ylitti 40 tehopisteen rajan kahteen otteeseen USHL:ssä. Näiden otteiden myötä hänet varattiin lopulta NHL:ään kesän 2018 varaustilaisuudessa viidennellä kierroksella Chicago Blackhawksin toimesta.

Kesällä 2019 hän liittyi Blackhawksin organisaatioon ja valmistautui ensimmäiseen kauteensa seuran farmijoukkue Rockford IceHogsissa. Lunta tuli kuitenkin tupaan saman tien, sillä ensimmäisessä ottelussa tullut aivotärähdys piti hänet sivussa peleistä usean kuukauden ajan. Hakkaraisen kauden 2019-2020 saldoksi jäi kahdeksan pelattua AHL- ja kolme pelattua ECHL-ottelua.

– Lääkäreiden kanssa pohdittiin monesti, että koska palaan peleihin, vai olisiko kausi kokonaan ohi. Kuntouduin, mutta otteluita jäi todella paljon välistä. Siinä menetti todella paljon, kun on niin pitkään sivussa joukkueen päivittäisestä toiminnasta. Olin hallilla puolitoista tuntia muita aiemmin ja ehdin nähdä heitä vain pienen tovin ennen kuin lähdin itse kotiin. Se oli todella raskasta aikaa, Hakkarainen kertoo Liigan verkkosivuilla.

Kausi 2020-21 meni sekin totaalisesti penkin alle. Hän pelasi silloin vain kuusi ottelua sekä AHL:ssä että ECHL:ssä, kun seuraava loukkaantuminen vesitti kaiken.

– Jalkani murtui heti ja kausi oli periaatteessa siinä. Pelasin muutamia otteluita ECHL:ssä, mutta jos rehellisiä ollaan, niin siinä sai vähän etsiä motivaatiota, kun ei ECHL:ssä pelaaminen ollut tavoitteeni.

Kesällä Hakkarainen oli osana eriskummallista pelaajasiirtoa NHL:ssä, kun hän siirtyi Vegas Golden Knightsiin vaihdossa tähtimaalivahti Marc-Andre Fleuryyn. Vegasissa Hakkarainen ei kuitenkaan koskaan päässyt pelaamaan.

– Joku piti heittää Chicagosta Vegasiin ja se olin sitten minä. Golden Knights ei kuitenkaan edes halunnut minua, vaan lainasi takaisin Blackhawksiin, mutta ei minua kelpuutettu sinnekään.

Tämän tapahtumasarjan jälkeen Hakkarainen päättikin hakea uutta vauhtia uralleen Euroopasta. TPS osoitti olevansa kiinnostunut hyökkääjästä ja nyt Hakkarainen on osa turkulaisseuraa yksivuotisen sopimuksen myötä.

– Yritän tehdä kaikkeni, että pääsen takaisin hyvään pelikuntoon ja saan annettua TPS:lle sitä, mitä he minulta haluavat. Pitää päästä takaisin oikeille raiteille, mutta se ei tapahdu hetkessä, vaan nyt pitää olla todella kärsivällinen.

TPS:n Liiga-kausi käynnistyy torstaina 9.9. finaaliuusinnalla Lukkoa vastaan Raumalla. Ottelu alkaa kello 18:30.

Jutun lähde: Liigan verkkosivut