Koskettavaa! Kiekkofanit auttoivat raskaita asioita kokeneen Sallan perhettä – lasten jääkiekkoharrastus pääsee jatkumaan: ”En pysty sanoin kuvaamaan, miten kiitollinen olen”

Salla Helenius on liikenneonnettomuudessa vammautunut kahden jääkiekkoa harrastavan lapsen äiti.

Tänä päivänä Salla on työkyvyyttömyyseläkkeellä, eikä hänen tulonsa riitä kattamaan poikien harrastustoimintaa, sillä Casper, 8, ja Rasmus, 11, pelaavat molemmat jääkiekkoa. Rasmus harrastaa myös salibandya.

Suomessa etenkin jääkiekko on kallis harrastus, mutta Sallalle on hyvin tärkeää, että hänen lapsensa saavat jatkaa myös tulevaisuudessa tärkeiden harrastustensa parissa.

Niinpä perhe on ratkaissut yhdessä taloudellisen ongelman siten, että Casper ja Rasmus ovat keränneet ja myyneet yhdessä mustikoita ja sieniä. He ovat tehneet myös erilaisia avainnauhoja, joista tuli hetkessä hyvin suosittuja jääkiekkoaiheisessa Facebook-ryhmässä, Jääkiekon olohuoneessa, jossa ryhmän jäsenet ovat tilanneet itselleen avainnauhoja esimerkiksi eri liigaseurojen väreissä.

Nykyään tilauksia on tullut niin hyvin, että tavoite on täyttynyt.

– Meidän perheen pojat saavat jatkaa harrastuksiaan, jotka ovat heille äärettömän tärkeitä! En pysty sanoin kuvaamaan, miten KIITOLLINEN olen jokaiselle teille, joka tilasi meiltä avainnauhan. Jokaiselle teille suuren suuri KIITOS, jotka halusitte auttaa poikiamme!

– Olette olleet todella isona apuna ja tukena perheemme ahdingossa! Tilanteessa, jota emme olisi halunneet edes valita. Meidän perheessä kun on pääsääntöisesti kohdattu vain ja ainoastaan vastoinkäymisiä, Salla kirjoitti maanantaina Jääkiekon olohuoneessa.

Sallan perheen tarina on koskettanut Facebook-ryhmässä monia. Tukea on haluttukin antaa myös muilla keinoin.

Salla Helenius laita mulle maksukuitit loppuvuoden jäämaksuista. Mä hoidan ne. Tai jos tarttee ostaa uusia varusteita, niin voin tulla mukaan kauppaan ja käydä ostamassa ne, yksi ryhmän jäsenistä kirjoitti Sallalle.

Vaikka poikien harrastustoiminta on nyt toistaiseksi taloudellisesti turvattu, on avainnauhojen tilaaminen yhä mahdollista. Mikäli haluat olla osana tällaisia tarinoita, niin voit liittyä Jääkiekon olohuoneeseen tästä.

Salla on halunnut opettaa pojilleen, että asioiden eteen on tehtävä itse jotakin. Tästä syntyi ajatus tehdä avainnauhoja, joita saa esimerkiksi eri liigaseurojen väreissä. Kuva: Salla Helenius