Pittsburgh Penguins avasi NHL:n harjoitusottelukauden viime yönä 0-3-tappiolla Columbus Blue Jacketsia vastaan. Ottelussa suomalaisista pääsivät irti hyökkääjä Kasperi Kapanen, pakki Juuso Riikola ja puolet pelannut maalivahti Filip Lindberg.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueelle tammikuussa 2016 maailmanmestaruuden jatkoerässä ratkaissut hyökkääjä sai Pens-luotsi Mike Sullivanin vuolaat kehut ottelun tauottua. 25-vuotias kuopiolainen aloittaa joukkueessa toisen kauden.

– Hieman kokeneemmista kundeista puhuttaessa Kapanen oli sellainen, joka erottui dynaamisen ja räjähtävän nopeuden sekä kykyjensä puolesta noin muutenkin, Sullivan kehui Pensin nettisivuilla.

[nosto tasoitus=”vasen”]- Kapanen oli sellainen, joka erottui.[/nosto]

Kapanen on päässyt valmistautumaan toiseen Penguins-kauteensa pidempään kuin ensimmäiseen. Se toi tilille 40 runkosarjan ottelua pistein 11+19=30 (+15), kuuden pudotuspeliottelun saldo oli 1+2=3 (-3).

– Nyt hän voi rakentaa viime kauden perustan päälle. Tuntuu, kuin hänen itseluottamuksensa kasvaisi päivä päivältä.

– Olen kertonut Kapaselle useaan otteeseen, että hänellä on potentiaalia murtautua tämän sarjan eliittiin. Uskon todellakin siihen. Ja aion tehdä kaikkeni auttaakseni häntä pääsemään tuohon asemaan.

[nosto tasoitus=”oikea”]- On potentiaalia murtautua tämän sarjan eliittiin. Uskon todellakin siihen.[/nosto]

– Nähdäkseni pelissä ei ole mitään sellaista osa-aluetta, jossa ”Kappy” ei voisi ihan oikeasti pärjätä.

Taalaliigassa kaikkiaan 273 ottelua pistein 57+73=130 (+10) pelannut suomalainen kertoi itse tuntevan olonsa nyt paremmaksi ja mukavammaksi.

– Ajat ovat jännittäviä.