Vielä varmuudella ei tiedetä, osallistuvatko NHL-pelaajat olympialaisiin. Tällä hetkellä kaikki merkit kuitenkin viittaavat siihen, että maailman parhaat pelaajat saataisiin turnaukseen mukaan. Kiekkoraamattuna tunnettu The Hockey News listasi tällä oletuksella olympialaisten suurimmat mestarisuosikit.

Ykköspaikalta löytyi vähemmän yllättäen Kanada. Kakkosena oli luonnollisesti Yhdysvallat.

Listauksen kolmonen oli sen sijaan iso yllätys: Suomi. Leijonien taakse jäivät siis Ruotsi sekä Venäjä, joita perinteisesti pidetään Suomea kovempina kiekkomaina.

– Suomalaiset pääsivät mitaleille Torinossa 2006, Vancouverissa 2010 ja Sotshissa 2014. Pelottavaa on se, että kyseessä ei ole enää ”pikkuruinen” Suomi. Heillä on todellisia megatähtiä kuten Aleksander Barkov, Mikko Rantanen ja Sebastian Aho. He voivat käyttää olemassa olevia kemioita peluuttamalla Ahoa Carolina Hurricanes -tutkapari Teuvo Teräväisen kanssa. Heillä on kuolettava ylivoimauhka Patrik Laineen muodossa ja yksi maailman aliarvostetuimmista alle 25-vuotiaista, Roope Hintz, Kiekkoraamatussa kirjoitetaan.

– Hintzin joukkuekaverit Dallas Starsista, Miro Heiskanen ja Esa Lindell johtavat puolustusta. Suomalaiset eivät ole yhtä vahvoja maalivahtiosastolla kuin he olivat menneisyydessä, kun Pekka Rinne on eläköitynyt ja Tuukka Rask ei välttämättä ole toipunut leikkauksestaan. Pahimmassa tapauksessa heillä on luotettava duo, jonka muodostavat Juuse Saros ja Joonas Korpisalo.

Suomea verrattiin myös länsinaapuriin.

– Suomella ei ole yhtä leveää materaalia kuin ruotsalaisilla, mutta heillä on selvästi parempi nippu eliittipelaajia tällä hetkellä, joten Suomi kuuluu kolmen parhaan joukkoon.

THN:n mestarisuosikit

  1. Kanada
  2. Yhdysvallat
  3. Suomi
  4. Ruotsi
  5. Venäjä
  6. Tshekki
  7. Sveitsi
  8. Saksa
  9. Slovakia
  10. Tanska
  11. Latvia
  12. Kiina