Washington Capitalsin ja Aleksandr Ovetshkinin vastikään julkaistu viisivuotinen ja 47,5 miljoonan dollarin (9,5mil AAV) jatkosopimus nostattaa varmasti hikikarpaloita Pittsburgh Penguinsin seurajohdossa.

Penguinsia odottaa organisaation tulevaisuuden kannalta massiivinen päätös, sillä seuran pitkäaikaisen supertähden Jevgeni Malkinin sopimus päättyy ensi kauteen.

The Athletic -sivuston Penguins sisäpiiritoimittaja Josh Yohe näkee, että Malkinin leirissä aiotaan käyttää tulevissa sopimusneuvotteluissa argumenttina sitä, ettei Ovetshkinkaan antanut Capitalsille yhtään armahdusta palkan suhteen.

Yohen mukaan Malkin voisi kuitenkin olla suostuvaisempi alediiliin, kuin Ovetshkin.

– Jos edustaisin Malkinia, niin olisin hyvin tietoinen siitä, että Ovetshkin ei tehnyt sopimusneuvotteluissa mitään palveluksia Capitalsin suuntaan. Fakta on kuitenkin se, että Malkin voi sortua siihen helpommin kuin Ovetshkin. Kuulin, että Malkin olisi jopa valmis pelaamaan pienemmällä palkalla, Yohe valaisi tilannetta.

Penguinsin kohdalla vaikeus kohdistuu kuitenkin seuran haastavaan palkkakattotilanteeseen. Vaikka Malkin suostuisikin halvempaan sopimukseen, olisi seura silti hyvinkin tiukoilla palkkakattonsa kanssa.

Malkinin nimi on ollut viime vuosina vakiokamaa NHL:n siirtohuhuissa, eikä asiaan ole tulossa muutosta ilman jatkosopimusta.