Naisleijonat hävisi myöhään maanantai-iltana Kanadan Calgaryssä USA:lle toisen kerran, kun sinivalkoiset taipuivat MM-välierässä 0-3. Kun toisessa semifinaalissa Kanada löylytti Sveitsiä luvuin 4-0, palaavat pohjoisamerikkalaiset maat loppuottelijoiksi.

– Jenkit oli parempia toisessa erässä ja ansaitsivat voittonsa. Ei se sen kummempaa ole. Oli hyvävauhtinen ottelu ja se lupaa hyvää pronssiotteluun, päävalmentaja Pasi Mustonen sanoi Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

– USA:a vastaan ensimmäinen peli ei ollut meidän turnauksen paras. Ylivoima on pätkinyt heitä vastaan. Ehkä se on sattumaa, ettemme ole saaneet nollaa heitä vastaan rikki. Toki heillä on hyvät puolustajat.

Tulos jätti sinivalkoiseen leiriin jossiteltavaa valtavasti. Avauserässä se loi Yhdysvaltoja paremmat maalipaikat tolppien kolistessa, vaikka jenkit vei laukaukset selvästi. Olipa Suomella myös kaksi minuuttia kestänyt kahden pelaajan ylivoima.

Toisen erän, jossa Suomella oli pidempi vaihtomatka, vei USA 2-0.

– Emme olleet kypsiä pelaamaan kakkoseriä. Voitimme kaksi aloitusta, ja on aika hankala pelata, kun on aloituksia omissa. Emme ole hyviä rikkomaan pelin rytmiä. Kyky purkaa paineen alla on sellainen, mitä pitää (treenata).

– Ne taidot, että heitetään norsuja (”pomppukiekkoja” omasta puolustuspäästä) keskialueelle, joihin edes kuusimetrinen ihminen ei kädellä yllä, eivät ole riittävällä tasolla, luotsi veisteli.

Suomi pelasi edellisissä kisoissa reilut kaksi ja puoli vuotta sitten finaalissa, mutta silloinkin USA oli parempi – joskin vasta voittomaalikisan päätteeksi.

– Pidetään pelin vauhti kovana Sveitsiä vastaan. Se on täysin eri ottelu kuin runkosarjassa. Meidän pitää pystyä pelaamaan hyvä peli, se on henkinen asia. Pystytäänkö nollaamaan tämä tappio? Se tulee nopeasti vastaan tuo pronssipeli.

Alkusarjassa Naisleijonat tyrmäsi Sveitsin 6-0, USA puolestaan oli jo silloin parempi 3-0.