Suomalaislupaus vaihdettiin NHL-legendaan – nyt Vegas ei halua häntä organisaatioonsa: ”Tämä on hullua”

© Kuva: Getty Images

Suomalaislupaus Mikael Hakkarainen nousi suureen julkisuuteen kertarysäyksellä. Hän siirtyi tänä kesänä paljon puhutussa vaihtokaupassa Vegas Golden Knightsiin vaihdossa Marc-Andre Fleurysta, joka on yksi NHL:n arvostetuimmista maalivahdeista.

The Athletic haastatteli Hakkaraista ja hänen agenttiaan kohusiirrosta. Koko tilanne tuli suomalaiselle täytenä yllätyksenä. Hän kuuli asiasta tekstiviestissä kaveriltaan.

– Hän kysyi, että kuka muu oli mukana vaihtokaupassa. Kerroin, että heidät vaihdettiin päittäin, Hakkaraisen agentti Jeff Boston taustoittaa.

– Ei ole ihan jokapäiväistä, että joku vaihdetaan päittäin tulevan Hall of Fame -pelaajan kanssa.

Fleury ei ollut tunnetusti tyytyväinen siirtoon. Hakkaraiselle tilanne on vielä vaikeampi, sillä hänen uusi seura Vegas Golden Knights ei halua häntä. Chicagon oli vain annettava joku sopimus, ettei sopimusten kokonaismäärä ylittyisi. Hakkarainen jatkaa Vegasin sopimuspelaajana Chicagon organisaatiossa.

– Tämä on hieman hämmentävää. En usko, että olen koskaan kuullut vastaavasta järjestelystä, Hakkarainen kommentoi.

– Tämä on outo tilanne, jossa Chicagolla on heidän omat pelaajansa, joita he haluavat kehittää AHL-seura Rockfordissa, ja minä en kuulu Chicagon pelaajiin enää. Minusta tuntuu, että he eivät halua pelaajaa, joka ei ole heidän omansa. Tämä on hullua. Kannatan sitä, että menen ECHL-seura Indy Fueliin, kehitän itseäni parhaani mukaan ja pysyn terveenä.