Vancouver Canucks on vaikeiden ratkaisujen äärellä. Seuran pitäisi solmia jatkosopimus 22-vuotiaan Elias Petterssonin kanssa. Ruotsalainen on seuran isoin tähti, joten rahaa tulee palamaan. Vancouverin tarvitsee kuitenkin varjella rahakirstuaan, jotta varoja riittää myös muiden jatkosopimusten tekemiseen tänä sekä seuraavana kesänä.

Sopimusneuvotteluista ei ole juuri puhuttu julkisuudessa. Nyt Pettersson kommentoi etenemistä ruotsalaiselle Expressenille.

– Agenttini hoitavat kaiken puhumisen Canucksin kanssa, ja sitten he kertovat minulle, missä mennään. Juuri nyt emme ole yhteisymmärryksessä, mutta en ole huolissani, ettemmekö saisi asiaa lopulta ratkaistua. Kummankin osapuolen täytyy olla tyytyväinen, että ratkaisu löytyy, Pettersson kertoo.

– Haluan pysyä siellä, mutta haluan myös pelata voittavassa joukkueessa ja että minulla on hyvät mahdollisuudet päästä pitkälle pudotuspeleissä joka vuosi. Minusta tuntuu, että meillä on mahdollisuus tehdä niin ensi vuonna. Jos meillä on samanlainen mahdollisuus, kun seuraava sopimukseni umpeutuu… En tiedä. Haluan vain pelata paikassa, jossa voin voittaa.

Rivien välistä voidaan lukea, että Pettersson tuskin on tekemässä pitkää jatkosopimusta. Hän todennäköisesti haluaa mieluummin lyhyen sopimuksen, jotta voi katsoa, mihin suuntaan seuran kehitys etenee. Jos Vancouver ei tyydytä, hän tekisi seuraavan sopimuksensa muualle.

22-vuotias Pettersson on koko NHL-uransa ajan ollut Vancouverin parhaita pelaajia. Viime kaudella häntä kuitenkin hidastivat loukkaantumiset. Pettersson pelasi 26 ottelua tehoin 10+11=21.