NHL-agentti Dan Milstein julkaisi hiljattain kirjan. Muun muassa Nikita Kutsherovia, Pavel Datsjukia ja Andrei Vasilevskia edustava agentti paljastaa kirjassaan hyvin henkilökohtaisiakin asioita asiakkaistaan.

Datsjukin pelinumero on ollut iät ja ajat 13, jolla on harvinaisen suuri merkitys yhdelle aikansa suurimmista kiekkoilijoista. Numeron valikoituminen juontaa juurensa uransa jatkoa pohtivan venäläishyökkääjän nuoruuteen.

Datsjukin ollessa 15-vuotias hänen äitinsä vietiin sairaalaan. Selvisi, että tällä on vain kuukausi elinaikaa jäljellä, mikä kerrottiin ennen Pavelia tämän isosisko Larissalle.

Pikkuveljen lähtiessä kohti jääkiekkoharjoituksiaan Larissa ilmoitti poikkeuksellisesti tulevansa saattamaan tämän raitiovaunupysäkille. Sillä reissulla Detroit Red Wings -ikoni kuuli hänen äitinsä kuolevan. Sen jälkeen hän astui sisään hallille vievään raitiovaunuun numero 13.

Numeronsa lisäksi Datsjuk kunnioittaa äitiään kohottamalla jokaisen voittonsa jälkeen katseensa ylös ja sanomalla ”Äiti, tämä on sinua varten”.