Florida Panthersin suomalaisen megatähti Aleksander Barkovin kuusivuotinen sopimus umpeutuu tulevan kauden jälkeen.

Tähtisentterin jatkoa Panthersissa pidettiin vielä vuosi sitten epätodennäköisenä, mutta Columbus Blue Jacketsista GM:n paikalle hankitun Bill Ziton rakennettua vain reilussa vuodessa Panthersista yhden suurimmista mestarisuosikeista tilanne on kokenut huomattavan muutoksen.

Ziton tuoreet kommentit Barkovin tilanteesta puhuvatkin sen puolesta, että suomalaisen pää on kääntymässä jatkosopimuksen kannalle – ja sellainen saatetaan nähdä hyvin nopeallakin aikataululla.

– Barkov aloittaa viimeisen vuoden kuusivuotisesta sopimuksestaan. ESPN kysyi GM Zitolta, onko olemassa päivämäärä sille, milloin hän alkaa harkita tähtisentterinsä kauppaamista. Ziton mukaan sellaista ei ole, koska hän ”on luottavainen sen suhteen, että osapuolet saavat jatkosopimuksen aikaiseksi”. Ziton mukaan jatkosopimus on ”todennäköisesti” valmiina ennen kauden 2021-22 alkamista lokakuussa. Barkovin agentti Mark Gandler ei ole kommentoinut asiaa, ESPN:n Greg Wyshynski paljastaa.

5,9 miljoonaa dollaria nykysopimuksestaan kaudessa kuittaavan Barkovin seuraavan diilin vuosipalkan on arveltu kohoavan yli 10 miljoonaan dollariin.