NHL:n nettisivuilla pistettiin äskettäin paremmuusjärjestykseen sarjan 250 ykköspelaajaa, ja tuosta rankingista muodostui suomalaisittain kivan näköinen setti. 22:n parhaan joukkoon ylsi kolme suomalaista.

He ovat yhdeksänneksi yltänyt Colorado Avalanchen oikea laituri Mikko Rantanen, 18:nneksi arvostettu Florida Panthersin sentteri Aleksander Barkov ja sijalle 22 noussut Carolina Hurricanesin keskushyökkääjä Sebastian Aho.

Listan kolmen kärjen muodostavat Edmonton Oilersin tähtisentteri Connor McDavid, Coloradon keskushyökkääjä Nathan MacKinnon ja McDavidin joukkuekaveri, pääasiassa keskellä ja vasemmassa laidassa viihtyvä Leon Draisaitl.

22:n kärkeen ylsi Euroopasta eniten venäläispelaajia (4), mutta Suomi oli toiseksi edustetuin. Ruotsista joukkoon pääsi kaksi soturia ja Saksasta sekä Tshekistä yksi. Muut sijat menivät kanadalaisille tai yhdysvaltalaisille.

Fantasy Top 250 -pelaajarankingissa huomioitiin muun muassa pelaajien tehoilut, tehotilasto, laukaukset, torjuntaprosentit, nollapelit ja loukkaantumishistoria. Esimerkiksi lasaretissa oleva Boston Bruinsin monivuotinen vahti Tuukka Rask ei noussut tilastoihin lainkaan, vaikka lista oli avoin kaikkien pelipaikkojen sotureille.