Naisleijonien MM-kisaurakka alkoi Calgaryssa tappiolla erittäin lupaavasta näytöksestä huolimatta. Kotijoukkue voitti 5-3 Suomen, joka oli karannut ensimmäiselle tauolle 0-2-yllätysjohdossa.

Vaahteranlehtipaidat saivat hanansa auki vasta toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla iskettyään 1-2-kavennuksen (34.41) ja 2-2-tasoituksen (35.01) nopeaan tahtiin ennen taukoa.

Päätöserässä Suomi joutui takaa-ajajan asemaan, mutta Elisa Holopainen (kuvassa) tälläsi pelin 3-3:een ajassa 47.13. Sen jälkeen maalasi vain Kanada, ja maa otti lohko A:ssa ensimmäiset pisteensä.

Naisleijonien pari muuta maalia iskivät Nelli Laitinen ja Minttu Tuominen. Uransa ensimmäisen MM-ottelun torjunut Anni Keisala otti komeat 39 koppia.

Seuraavaksi Suomi kohtaa USA:n varhain maanantaiaamuna kello 04.30 alkaen.