San Jose Sharksin hyökkääjän Evander Kanen NHL-ura on ajautunut hurjaan syöksykierteeseen kaukalon ulkopuolisten seikkojen takia.

Kanen ex-vaimo on esittänyt rajuja syytöksiä uhkapeliongelmista ja vetojen lyömisestä oman joukkueensa otteluihin.

The Athletic -sivusto uutisoi myös, että Sharksin pelaajat olisivat menettäneet luottamuksensa Kaneen ja osa heistä haluaa päästä eroon ongelmapelaajasta.

San Jose Hockey Now -sivusto on esittänyt Sharksin haastavaan tilanteeseen kaksi mahdollista ratkaisua.

Ensimmäinen ratkaisu on purkaa Kanen sopimus, jos sopimuksen purkuun oikeuttavia näyttöjä – kuten vedonlyöntiä NHL-otteluista – löytyy.

NHL-sopimusten ulosostojen viimeinen ikkuna päättyi vastikään, joten tämän mahdollisuus Sharksin täytyy kuopata.

Toinen vaihtoehto olisi lähettää Kane vaihtokaupassa toiseen NHL-seuraan. Tämä tehtävä on kuitenkin vaikea, sillä Kanelle massiivisen seitsemän miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy vasta vuonna 2025.

San Jose Hockey Now -sivuston Sharksin sisäpiiritoimittaja Sheng Pengin mukaan kaikista mahdollisista ongelmista huolimatta Kanea kohtaan löytyy silti kiinnostusta NHL:ssä.

– Aikaisemmin raportoitiin, että Sharks-GM Doug Wilson oli tarjonnut Kanea ympäri NHL:ää, mutta pelaajalle ei löytynyt ottajia. Nyt kun kyselin asiasta NHL-seurojen sisäpiirilähteiltä, niin kiinnostusta Kanea kohtaan löytyi enemmän kuin odotinkaan, Peng kertoo.

Peng muistuttaa, että Sharksin täytyy luultavimmin antaa vaihtokaupassa Kanen ohella muutakin, sillä kanadalaistähden vaihtoarvo on ymmärrettävistä syistä pakkasen puolella.