NHL-pelaajajärjestö NHLPA on kannustanut kaikkia jäseniään ottamat koronavirusrokotteet ennen ensi kauden alkua. Samalla järjestö varoitti jäseniään, että seuroilta voi tulla todella tiukkoja toimia, jos rokotteita ei ole.

Jos rokottamaton pelaaja sairastuu koronavirukseen eikä näin ollen voi osallistua seuransa toimintaa, seuralla voi mahdollisesti olla oikeus pidättää tältä ajalta palkkaa täysimääräisesti. Pelaajan ei tarvitse edes sairastua, että kausi häiriintyy.

Esimerkiksi Kanada vaatii kaikilta maahantulijoilta rokotetodistukset. Jos todistusta ei ole, edessä on 14 päivän karanteeni. Rokottamaton pelaaja ei siis käytännössä voisi osallistua vieraspelimatkoille Kanadaan.

Lompakon uhkaaminen on saanut monet muuttamaan mielensä rokotusten suhteen.

– Noin 80 prosenttia jätkistä ajattelee, että kaikkien pitäisi olla rokotettuja. Sitten on se 20 prosenttia, jotka ajattelevat, että tämä on ihan tyhmää eikä meidän ole pakko. Jokainen meistä on tietysti oikeutettu omaan mielipiteeseensä. Mutta kun jätkille kerrottiin, että he voivat menettää osan palkastaan, alkoi ääni muuttua kellossa, eräs pelaaja kanadalaisesta joukkueesta kommentoi.