Joel Kiviranta nousi Leijonissa maailmanmestariksi keväällä 2019 ja reilua vuotta myöhemmin hän ampui Dallas Starsin NHL:n pudotuspeleissä konferenssifinaaleihin upotettuaan Colorado Avalanchen kypärätempulla.

Viime kausi puolestaan ei tarjonnut mitään ihan hirveitä otsikkotilaa tuoneita temppuja. Vantaalainen summasi 26 pelissä tehot 6+5=11 (+3), ja Stars jäi ulos pudotuspeleistä.

– Olin hieman eksyksissä viime kauden aikana ja tein virheitä jäälle päästyäni. Siinä oli myös itseluottamus koetuksella. Päävalmentaja Rick Bownessin kanssa on kuitenkin helppoa keskustella asioista. Hän antoi minulle hyviä neuvoja, ja se sai fiiliksen ja itseluottamuksen nousemaan, Kiviranta kertoi NHL:n suomenkielisten nettisivujen mukaan.

Vaikka kausi oli vaikea, sai suomalainen äskettäin palkinnon. Hän solmi tähtipaitojen kanssa taannoin kahden vuoden jatkopahvin suomalaisjoukkueeseen. Siellä hän viihtyy pakkien Miro Heiskasen ja Esa Lindellin sekä toisen suomalaishyökkääjä Roope Hintzin kanssa.

– Roope on todella hyvä pelaaja, ja olen todellakin nauttinut pelaamisesta hänen kanssaan. Tietysti se helpottaa, kun puhumme samaa kieltä, mutta ei sitä niin paljon tule puhuttua pelien aikana. Pelaaminen itsessään on helppoa Roopen kanssa, ja tiedän, missä hän menee kaukalossa milloinkin. Hän on vahva luistelija ja haluaa pelata paljon kiekolla, mestari ylisti maanmiestään.