Kazakstanin suurseura Barys Nur-Sultanin Curtis Valk on rantautunut uuteen kotimaahansa sujuvasti. Alku oli kuitenkin lievää hakemista.

Suosittelija löytyi alun perin joukkueen sisältä, sillä yhden kauden kazakstanilaisjoukkueessa ollut Darren Dietz vinkkasi mahdollisuudesta Barysissa vuonna 2018. Dietz osasi jo venäjää, mutta Valk ei. Tämä johti hullunkuriseen tapahtumasarjaan.

Ensimmäisenä Valkin KHL-kautena Barys-valmentaja Aleksei Skabelka otti aikalisän kanadalaishyökkääjän tehdessä virheen. Pienikokoinen hyökkääjä ymmärsi mokanneensa, mutta ei ymmärtänyt sanaakaan Skabelkan ripityksestä ja katseli vain katsomoon päin.

Erätauolla valkovenäläisvalmentaja toi Valkin eteen kuvaruudun, jossa kyseinen virhe näkyi. Kanadalaissentteri sai huutoa osakseen, mutta ei ymmärtänyt sen sisältöä.

KHL

@khl_eng
The power of non-knowledge 🤭

Read full interview with Curtis Valk 🇨🇦: en.khl.ru/news/2021/08/0…

Ottelun jälkeen Dietz kehui, miten hyvin Valk otti valmentajan kritiikin. Barys-tulokkaan kysyessä ”Miten niin?”, vastaus paljasti keskustelun hullunkurisuuden vihdoin myös kielitaidottomalle Valkille.

— No, hän (Skabelka) pyysi sinua riisumaan varusteesi ja jäämään pukuhuoneeseen, mutta sinä vain kävelit ohi nyrkkitervehdyksen kera ja menit takaisin jäälle, Dietz valotti tilannetta.