Huima arvio: suomalaisten supertähtien seurat dominoivat NHL:ää seuraavan viiden vuoden aikana!

© Kuva: Getty Images

Pohjois-Amerikan mediajätteihin lukeutuva NBC Sports julkaisi listauksensa seuroista, jotka tulevat sen arvion mukaan dominoimaan NHL:ää seuraavan viiden vuoden aikana.

Listaus on suomalaisittain kutkuttavaa luettavaa, sillä viiden kärkiseuran joukkoon on rankattu peräti kolme suomalaisen supertähden edustamaa joukkuetta.

Mukaan mahtuivat Mikko Rantasen Colorado Avalanche, Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes sekä Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers.

Mikäli NBC:n arvioon on luottaminen, odottaa suomalaisia NHL-faneja tulevina vuosina melkoiset kissanpäivät.

Tässä NBC:n listauksen viisi kärkiseuraa perusteluineen:

  1. Colorado Avalanche. Paperilla NHL:n lupaavin kokoonpano näyttää paranevan entisestään Alex Newhookin ja Bowen Byramin läpimurtojen siintäessä horisontissa. Pari toisen kierroksen pudotuspelitappiota alla, mutta parempaa on taatusti luvassa.
  2. Tampa Bay Lightning. Joukkue on selvinnyt vähintään konferenssifinaaleihin viidesti seitsemän viime vuoden aikana, mukana kaksi Stanley Cupin voittoa. Nykyisen rungon sekä toimivan farmisysteemin ansiosta Tampa Bayn menestys tulee jatkumaan myös tulevina vuosina.
  3. Carolina Hurricanes. Dougie Hamiltonin menetys kirpaisee, mutta Hurricanesilla on yhä kasassa uskomattoman lahjakas kokoonpano. Vain taivas on rajana, kunhan myös maalivahtipeli saadaan toimivaksi.
  4. Vegas Golden Knights. Kärkiviisikon iäkkäin pelaajarunko. Toisaalta Golden Knights on yksi NHL:n parhaista joukkueista, jonka menestysikkuna on täysin avoinna. Saattaa tarvita vielä yhden nimekkään vahvistuksen keskikaistalleen.
  5. Florida Panthers. Odotukset Panthersin suhteen eivät ole vielä koskaan olleet yhtä korkealla. Tuleva Hall of Fame -valmentaja, pari supertähteä kärkiketjuissa sekä laatua alemmissa kentällisissä. Taustalla vuoroaan odottaa kenties tulevaisuudessa seuraikoniksi kohoava maalivahti Spencer Knight.