Edmonton Oilersin fanit ovat joutuneet sietämään paljon viimeisen vuosikymmenen aikana. Ensin joukkue oli NHL:n häpeä pilkku ja runkosarjan viimeisten joukossa kaudesta toiseen. Nyt Connor McDavidin johdolla Edmonton on useasti päässyt pudotuspeleihin, mutta ei ole koskaan selvinnyt kovin pitkälle.

Periaatteessa Edmontonin ikkuna menestykseen on niin kauan auki, kun Leon Draisaitlin edullinen 8 miljoonan dollarin sopimus on voimassa. The Athleticin toimittaja Allan Mitchell kuitenkin arvioi, että ilmassa on pientä kiirettä ja Oilers alkaa tosissaan ladata paukkuja menestykseen.

– Tavallinen kaava menee näin: GM Ken Holland hoitaa hommansa kesällä, katselee miten joukkue pärjää kauden ensimmäisen puolikkaan aikana ja sitten tekee hienosäätöä siirtotakarajalla, Mitchell kirjoittaa.

– Tänä vuonna kaikki muuttuu. Kun katsoo Oilersin joukkuetta, yksi tai kaksi muutosta on tarpeen, ja odotan Hollandin tekemän ne pian. Tuloksena voi olla pitkä matka pudotuspeleissä, jota Oilers-fanit ovat odottaneet 15 vuotta.

Mitchell arvioi, että saadakseen vahvistuksia Edmonton on valmis luopumaan pelaajalupauksista, varausvuoroista sekä nuorista pelaajista, jotka eivät vielä ole tarpeeksi kypsiä menestymään.

Uudet lisäykset voisivat olla maalivahti ja puolustaja. Niiden perässä Hollandin on aiemmin huhuttu olevan.