Romania ei kuulu perinteisimpiin kiekkomaihin. Viimeisen 70 vuoden aikana itäeurooppalaisvaltion maajoukkue on ollut kerran korkeimman tason MM-kisoissa, vuonna 1976-77. Edellisessä maajoukkueturnauksessaan 2019 se nousi ensi kertaa kymmeneen vuoteen toiseksi korkeimmalle tasolle 1A-divisioonaan.

Romania kuitenkin on Rasmus Rinteen uusi koti. Liigassa viimeksi Sportia edustanut maalivahti pelaa ensi kaudella Erste Liga -joukkue Gyergyoi HK:n tolppien välissä.

Erste Liga on itäeurooppalainen sarja, johon osallistuu joukkueita Unkarista ja Romaniasta. Gyergyoi oli menneellä kaudella kymmenen joukkueen liigassa seitsemäs ja tippui puolivälierissä pudotuspeleistä.

Rinne siirtyi alkukaudesta 2017-18 Sportista lähtöpassit saatuaan itävaltalaisen Dornbirner EC:hen, jossa hän pelasi seuraavat kaksi ja puoli kautta. Kuluneen kauden 31-vuotias kassari vietti Norjan pääsarjan heittopussijoukkue Grünerissä.