Mikkelin Jukurit tiedottaa verkkosivuillaan kolmesta uudesta pelaajahankinnasta sekä yhdestä jatkosopimuksesta. Uudet hankinnat ovat Pekka Jormakka, Niclas Lundgren sekä Linus Nässen. Jo viime kaudella seurassa pelannut ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin puolestaan jatkaa joukkueessa ensi kaudellakin.

Jormakka nähtiin Liigassa viimeksi Tapparan paidassa kaudella 2014-15. Hän edusti sekä Tapparaa että Pelicansia kahden kauden ajan ja pelasi JYPissä muutamia otteluita Liiga-uransa alussa. Liigasta lähdettyään 30-vuotias Jormakka pelasi Jokereissa neljä kautta, Vitjaz Podolskissa yhden kauden ja viime kaudella Sibir Novosibirskissä yhdeksän ottelua. Viime kaudella hän edusti myös DEL-liigassa Grizzlys Wolfsburgia.

Jormakka on pelannut urallaan kahdet MM-kisat. Mukaan on tarttunut yksi hopeamitali. Lisäksi palkintokaapista löytyy yksi Suomen mestaruus.

– Pekka on kokenut ja maailmaa nähnyt huippupelaaja, joka haistaa maalipaikat ja on niissä tehokas. Hän myös tärkeä joukkuepelaaja tuomalla joukkueeseen iloisuutta ja huumoria, kuvailee Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen seuran tiedotteessa.

– Perheenlisäyksen myötä ajatus pelaamisesta Suomessa voimistui. Kävimme keskusteluja Ollin (Jokisen) kanssa jo viime keväänä, ja nyt pääsimme yhteisymmärrykseen ja sopimukseen. Ensi kauden odotuksenani on olla Heimopäällikkö ja johdattaa Jukurit ensikertaa pudotuspeleihin, Jormakka puolestaan kommentoi pilke silmäkulmassaan.

Lundgren on 31-vuotias ruotsalaispuolustaja, joka on pelannut koko uransa kotimaassaan tähän mennessä. Hän on pelannut SHL:ssä yli 400 ottelua ja voittanut mestaruuden kertaalleen.

Nässen on 23-vuotias, niin ikään ruotsalaispuolustaja. Hän on pelannut kahden viime kauden ajan SHL:ssä Växjö Lakers HC:n joukkueessa. Nässen on pelannut myös pari kautta WHL:ssä Medicine Hat Tigersin riveissä. Nuorukaisen palkintokaapista löytyy myös yksi Ruotsin mestaruus.

Rohdin pelasi viime kaudella Jukureissa 55 ottelua pistein 17+8=25. Ennen Liigaan tuloaan 29-vuotias hyökkääjä oli pelannut koko uransa Ruotsissa.

– Joachim on luotettava joukkuepelaaja, joka osoitti jo viime kaudella, että hän pystyy myös maalintekoon. Odotamme samanlaista panosta häneltä myös ensi kaudella. Hänen kohdallaan päätös jatkosopimuksesta oli helppo ja pääsimme neuvotteluissa nopeasti maaliin, Hakkarainen kuvailee.