Pavel Datsjuk selvitti uransa jatkosuunnitelmia – siirtää lopullisen päätöksen ensi kauden alkuun asti

© Kuva: Getty Images

Venäläislegenda Pavel Datsjukin sopimus Avtomobilist Jekaterinburgin kanssa päättyi viime kauteen ja hyökkääjä onkin pohtinut kauden päättymisen jälkeen tulevaisuuttaan. 42-vuotias kaiken voittanut pelimies on nyt päässyt ratkaisuun liittyen uransa jatkoon.

KHL julkaisi Twitterissä Datsjukin antaman lausunnon. Siinä hän kertoo haluavansa auttaa Avtomobilistia edelleen pelaajana, mutta on samalla epävarma siitä, kestääkö hänen kehonsa vielä kokonaisen kauden pelaamista.

Datsjuk on yhdessä Avtomobilistin valmennushenkilöstön kanssa sopinut, että päätös uran jatkamisen suhteen tehdään elokuun lopussa juuri ennen seuraavan kauden alkua. Silloin Datsjuk uskoo parhaiten tietävänsä, pystyykö hän vielä pelaamaan.

Datsjuk on voittanut pitkällä urallaan paljon. Palkintokaapista löytyy kirkkaimpina saavutuksina kaksi Stanley Cupia, Gagarin Cup, olympiakulta ja MM-kulta. Henkilökohtaisella tasolla hän on voittanut NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Frank J. Selke Trophyn kolmesti ja herrasmiespelaajalle annettavan Lady Byng Memorial Trophyn neljästi.