NHL:n laajennusdraftin lähestyessä suurin kysymysmerkki on noussut Montreal Canadiensin tähtivahti Carey Pricen ympärille.

Viime kaudella finaaliin yltänyt kanadalaisjoukkue päätti jättää ykkösvahtinsa suojaamatta. Seattle Krakenilla on siis mahdollisuus napata itselleen huippuluokan maalivahti ilmaiseksi.

The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun paljastaa, että yksi syy Pricen suojaamatta jättämiselle on 33-vuotiaan pitkä ja rahakas sopimus. Price vie palkkakatosta tilaa peräti 10,5 miljoonaa dollaria seuraavan viiden kauden aikana.

LeBrunin mukaan Canadiensin mahdollinen idea oli Pricen lähettäminen Seattleen. Kraken olisi kaupannut maalivahdin takaisin Montrealiin saadessaan vaihdossa hyvän määrän varausvuoroja sekä mahdollisesti pelaajia.

Jippona tässä on se, että Kraken olisi pitänyt itsellään osan Pricen palkasta. Näin Montreal olisi saanut pitää tähtivahtinsa paljon pienemmällä vuosipalkalla.

NHL on LeBrunin mukaan kuitenkin astunut tilanteen väliin ja kieltänyt kyseisen suunnitelman. Taalaliigan mukaan kyseessä olisi selvä palkkakaton kiertäminen, mikä on kiellettyä.