NHL-tähtivahdilta kylmät pakit seuralleen – ”Tässä on ykkösvaihtoehto Torontolle ja Coloradolle”

© Kuva: Getty Images

Arizona Coyotesin tähtimaalivahti Darcy Kuemper leireineen on kieltäytynyt jatkosopimusneuvotteluista nykyisen seuransa kanssa, paljastaa NHL:n sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli.

31-vuotiaan kanadalaisen nykyinen, 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus Coyotesin kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen, mutta seura olisi ollut halukas neuvottelemaan jatkosopimuksesta jo vuotta ennen nykyisen pahvin päättymistä.

Käytännössä Kuemperin pakit tarkoittanee sitä, että Coyotes saattaa hyvinkin laittaa tähtivahtinsa lihoiksi NHL:n kesämarkkinoilla.

– Kuemperistä on tullut pääkohde Colorado Avalanchelle sekä Toronto Maple Leafsille. Molemmat jatkavat yhä neuvotteluja nykyisten maalivahtiensa, vapaaksi agentiksi tuloillaan olevien Philipp Grubauerin ja Frederik Andersenin kanssa, mutta myös huhut Arizonan suuntaan ovat voimistumaan päin. Myös Seattle Krakenin uskotaan olevan kiinnostunut Kuemperistä, Seravalli kertoo.

Kuemperin päättynyt kausi oli aiemman parin kauden sensaatioesityksiin peilaten pienimuotoinen pettymys. Mies pelasi runkosarjassa vain 27 ottelua torjuntaprosentilla 90,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,56.