Viime pudotuspelien avauskierroksella Toronto Maple Leafsin ja Montreal Canadiensin kohdatessa sattui hyvin valitettava loukkaantuminen. Avausottelussa Toronton tähtihyökkääjä John Tavares kaatui Ben Chiarotin antaman taklauksen voimasta. Kaatuessaan Tavares löi päänsä ikävästi ohitse luistelevan Corey Perryn polveen.

Tilanteen seurauksena Tavares kärsi aivotärähdyksen ja joutui jättämään väliin loput pudotuspeliottelut. Nyt tapauksesta onkin kantautunut varsin huojentavia uutisia.

30-vuotias kanadalainen on saanut luvan palata täysimääräisesti takaisin joukkueen jääharjoituksiin. Eikä siinä vielä kaikki, nimittäin Tavaresin odotetaan olevan täydessä pelikunnossa jälleen, kun Maple Leafsin harjoitusleiri käynnistyy syyskuussa.

– Luulen, että tällaisen vamman kanssa kannattaa olla aina hyvin varovainen pelaajan paluun suhteen. Luulen tässä tapauksessa, että toukokuun lopun loukkaantumisen ja syyskuun puolivälissä alkavan harjoitusleirin välillä on kulunut tarpeeksi paljon aikaa, mikä on hyvä asia sekä meidän että erityisesti Johnin kannalta. Emme todellakaan voi ottaa tätä kevyesti. Meidän täytyy toimia oikein Johnin kanssa, ja niin me varmasti teemmekin, Toronton GM Kyle Dubas kommentoi tilannetta NHL:n verkkosivuilla.

Tavares on pelannut nyt Maple Leafsissa kolme edellistä kautta, joista kahtena hän on toiminut joukkueen kapteenina. Viime kaudella hän pelasi 56 ottelua runkosarjassa pistein 19+31=50.