Lähde: Sveitsiläisseura kiinnostunut Liigan maalitykistä: ”Hän on listamme kärjessä”

© Kuva: Juha Tamminen

Sveitsin pääsarja NLA:ssa pelaava SCL Tigers on kiinnostunut suomalaishyökkääjä Aleksi Saarelan hankkimisesta riveihinsä ensi kaudeksi, kertoo sveitsiläislehti Watson.ch.

Sveitsin pääsarjassa on käytössä ulkomaalaiskiintiö, mikä mahdollistaa sen, että joukkueen kokoonpanossa saa olla neljä ulkomaalaispelaajaa. Tigersin joukkueessa yksi paikka on vielä täyttämättä ja siihen Saarela on seuran urheilujohtaja Marc Eichmannin mukaan ykkösvaihtoehtona. Muut ulkomaalaiset joukkueessa ovat Harri Pesonen, Jesper Olofsson (Ruotsi) sekä Alexandre Grenier (Kanada).

24-vuotias maalitykki pelasi viime kauden Lukon riveissä. Hän sijoittui maalipörssissä viidenneksi 23 maalillaan. Kausi huipentui Suomen mestaruuteen.

Saarela on New York Rangersin 3. kierroksen varaus kesältä 2015. NHL-otteluita hän on urallaan pelannut kymmenen Florida Panthersin paidassa sekä yhden Carolina Hurricanesissa. Laitilan Jyskeen kasvatin palkintokaapista löytyy myös nuorten maailmanmestaruus sekä AHL-mestaruus.

Lehden mukaan heinäkuun loppuun mennessä selviää, päätyykö Saarela joukkueeseen vai ei. Saarelan kohdalla Pohjois-Amerikkaan lähtöä ei pidä myöskään sulkea tässä vaiheessa vielä pois.