Jokereissakin pelannut norjalaishyökkääjä tekee paluun kotimaahansa – takana 14 kautta maailmalla

Viimeksi kotimaansa pääsarjassa kaudella 2006-07 pelannut norjalaiskonkari Mathis Olimb palaa vanhaan tuttuun Vålerengan joukkueeseen peräti neljävuotisella sopimuksella.

Olimb pelasi Vålerengassa ensimmäiset ammattilaisvuotensa. Sen jälkeen hän lähti maailmalle 14 kauden ajaksi. Tutuiksi tulivat AHL, KHL, SHL, NLA ja DEL-liiga. Kausi 2015-16 KHL:ssä sujui Jokereiden paidassa. Silloin 38 peliin syntyi pisteet 7+11=18.

35-vuotias hyökkääjä on edustanut Norjaa MM-kisoissa huimat 13 kertaa. Olympialaisissa hän on puolestaan esiintynyt kolmesti.

– Päätös palata Norjaan tehtiin yhdessä perheeni kanssa. Olimme valmiita muuttamaan takaisin kotiin. Sitten oli tärkeää löytää joukkue Norjasta. Tiesin Vålerengan joukkueen tunnelmasta. Seura, jossa olen aiemmin pelannut ja jolla on hyvät suhteet, Olimb kommentoi seuran tiedotteessa.