Expressen: Euroopassa kovaa jälkeä tehnyt ruotsalaishyökkääjä palaamassa takaisin kotimaahansa

© Kuva: Ilari Savonen

Viime vuodet hurjaa tulosta Euroopassa tehnyt hyökkääjä Linus Omark on ruotsalaislehti Expressenin mukaan siirtymässä ensi kaudeksi Luleå HF:n riveihin. Omarkilla olisi sopimusta sveitsiläisseura Geneve-Servetten kanssa jäljellä vielä yhden kauden verran, mutta lehden mukaan tuo sopimus on purettu.

Viime kaudella 34-vuotias ruotsalainen pelasi Geneve-Servetten riveissä piste per peli -tahdilla. Ennen sitä hän viihtyi KHL:ssä kuusi kautta, joista viisi Salavat Julajev Ufassa ja yhden Jokereissa. Hän oli aina joukkueensa parhaimpia pistemiehiä iskemällä 45-60 pistettä per kausi.

Omark on Edmonton Oilersin 4. kierroksen varaus kesältä 2007. Hän on pelannut seurassa 79 ottelua ja tehnyt niihin 32 pistettä.

Maajoukkueuralta mukaan on tarttunut maailmanmestaruus ja kaksi MM-pronssia. Hän oli mukana myös olympialaisissa 2018.

Omark aloitti ammattilaisuransa nimenomaan Luleåsta kaudella 2005-06. Expressenin mukaan Omarkin sopimus on kolmivuotinen, mutta seura ei ole asiaa vahvistanut.