The Athletic: Chicago Blackhawks kahden NHL-supertähden kintereillä

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Chicago Blackhawks on iskenyt silmänsä kahteen sarjan tähtipuolustajaan.

The Athletic kertoo 2010-luvun menestysseuran olevan kiinnostunut ainakin Carolina Hurricanesista vapautuvasta Dougie Hamiltonista sekä Columbus Blue Jacketsin kaupittelemasta Seth Jonesista.

Isokokoinen Blackhawks-puolustaja Nikita Zadorov sen sijaan on hinnoittelemassa itseään ulos seurasta. 26-vuotias oman pään luuta vaatii The Athleticin toimittaja Mark Lazerusin mukaan Blackhawksilta viisivuotista jatkosopimusta käsittämättömällä 5,85 miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Hintapyyntö on venäläisjärkäleeltä melko yliampuva ottaen huomioon sen, että 197-senttinen ja 107-kiloinen kolossi nakutti tämän kauden 55 otteluun tehot 1+7=8. NHL-seuroilla ei ole tunnetusti tapana maksaa kuuden miljoonan taalan vuosikorvauksia täysin puolustusorientoituneille pelaajille.

Tästä kaudesta 3,2 miljoonaa dollaria tienanneesta Zadorovista on tulossa kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti, jolla on oikeus kilpailuttaa sopimuksensa välimiesoikeudessa. Blackhawks saattaakin päätyä jatkosopimuksen sijaan kauppaamaan miehen pelaajaoikeudet eteenpäin.