Leijonat sai Latvian Riiassa pelattavien MM-kisojen finaaliin loistoalun, kun vasta avausmaalin turnauksessa niitannut Alastaron ihme Mikael Ruohomaa (arkistokuvassa) vei Suomen 1-0-johtoon avauserässä ylivoimalla.

Kanadan Justin Danforth aloitti jäähyilyn avauserän alussa töötäten Olli Määtän jäähän laidassa, ja Lukosta tuttu tähti sai 2+10-minuuttisen. Perään Kanada otti pari kakkosta lisää, mutta Leijonien ylivoima jätti toivomisen varaa. Lisäksi vaahteranlehtipaidat saivat parhaat paikkansa alivoimillaan.

Danforthin ja Määtän välisessä tilanteessa silmiinpistävää oli se, ettei yksikään leijonasoturi hyökännyt kanadalaisen kimppuun – vaan jäät pysyivät hatussa.

Suomen maalilla Juho Olkinuora torjui kahdeksan kutia ja Kanadan häkissä Darcy Kuemper seitsemän kertaa.

Ottelu oli tämän jutun julkaisuhetkellä ensimmäisellä tauolla ja siis Suomelle 1-0.