NHL-jääkiekon mekassa Torontossa ei totutusti olla kohdeltu paikallisen Maple Leafsin pelaajia silkkihansikkain.

Jälleen kerran isoin odotuksin kauteen lähteneen seuran tie tyssäsi tuttuun tapaan pudotuspelien avauskierrokselle. Maple Leafsiä läheltä seuraava Editor in Leaf -sivusto nosti tuoreessa artikkelissaan tikunnokkaan kirkkaimpien megatähien sijaan kolme konkarihyökkääjää.

NHL-legenda Joe Thornton, Wayne Simmonds sekä siirtotakarajalla Columbus Blue Jacketsista hankittu Nick Foligno osoittautuivat sivuston mukaan Toronton kannalta kamaliksi hankinnoiksi.

– Joe Thornton oli täysi katastrofi! Hän suoritti riittävällä tasolla kiekollisena, muttei pisteiden tekijänä. Ei tuonut mitään sen enempää hyökkäys- kuin puolustuspäähänkään. Et voi syyttää häntä johtajuuden puutteesta, mutta se ei auttanut joukkuetta yhtään aiempaa pidemmälle, sivuston toimittaja James Tanner aloittaa ryöpytyksensä.

– Wayne Simmonds oli hieman parempi, muttei hänkään palkkansa väärti. Näiden kahden pelaajan tuominen joukkueeseen sulki pelaajat, kuten Nick Robertsonin, Adam Brooksin ja Nic Petanin ulkopuolelle. Kumpikin konkareista sai säännöllisesti vastuuta myös ylivoimalla – surkein tuloksin.

Sen paremmin Tanneria ei miellyttänyt myöskään täysin vihkoon mennyt Nick Folignon hankinta Columbus Blue Jacketsista NHL:n siirtotakarajalla.

– Nick Folignon treidi oli täydellinen fiasko. 11 peliä, neljä syöttöpistettä – vaikutus joukkueeseen täysi nolla! Minulla ei ole mitään mielenkiintoa nähdä Folignoa täällä tulevaisuudessa. Vielä vähemmän olisin kiinnostunut tuomaan Thorntonin ja Simmondsin takaisin.

– Haluaisin nähdä jäällä Robertsonin, Brooksin tai Rodion Amirovin kaltaisia pelaajia sen sijaan, että vanhat ja yliarvostetut ukot vievät jääajan nuorilta ja lupaavilta pelaajilta. En halua myöskään kuulla sanaakaan Ryan Getzlafin tai jonkun vastaavan eläkeläisen tuomisesta seuraan, toimittaja päättää tylytyksensä.

Maple Leafs on selvinnyt viimeksi pudotuspelien toiselle kierrokselle keväällä 2004. Viimeisen viiden kauden aikana joukkueen tie on tyssännyt pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.