Lähes 400 Liigaottelun puolustaja tekee paluun kasvattajaseuraansa: ”Olen aina ollut patasydän”

© Kuva: Juha Tamminen

Edelliset kuusi kautta Liigassa operoinut puolustaja Santeri Lukka palaa kasvattajaseuraansa Porin Ässiin. Sopimus on mallia 1+2 molemminpuolisella optiolla.

Vaikka Lukka onkin Ässien kasvatti, hän ei ole edustanut seuraa vielä koskaan Liigassa. Hän pelasi Ässien juniorijoukkueissa, kunnes siirtyi sieltä Mestiksen kautta Liigaan.

Liigassa 29-vuotias pakki on edustanut KalPaa kolme kautta, TPS:ää vähän päälle kauden verran ja HPK:ta lähes kaksi kautta. Ennätyspisteet ovat peräisin debyyttikaudelta 2015-16, kun 57 ottelussa syntyivät pisteet 6+17=23. Sen jälkeen hän on tehnyt tasaiseen tahtiin 15-20 pistettä per kausi. Keväällä 2017 hän oli KalPan mukana voittamassa SM-hopeaa.

Lukka on päässyt pukemaan myös maajoukkuepaidan päälle parissa EHT-ottelussa. Noissa ei kuitenkaan pisteitä syntynyt.

– Vuosien varrella minulle on kertynyt kokemusta erilaisista organisaatioista, mutta paluu Poriin on ollut aina mielessä. Pelaaminen kasvattajaseurassa on kunnia-asia ja sitä ei saa pitää minään itsestäänselvyytenä. Olen käytännössä kasvanut (Ässien) Seisomakatsomossa ja olen nähnyt siellä hyvät ja huonot hetket. Voi sanoa, että olen aina ollut patasydän. Isomäen intohimo ja fiilis ovat aina olleet erityisiä ja tulee olemaan todella hienoa kokea se kotijoukkueen paidassa, Lukka hehkuttaa seuran tiedotteessa.