Kova paukku! Toni Söderholmin, Ville Peltosen ja Ilpo Kauhasen Saksa rynni MM-välieriin!

© Kuva: Getty Images

Liigassakin aikoinaan pelanneen suomalaistaustaisen pakki Santeri Alatalon edustama Sveitsi sekä suomalaistrion valmentama Saksa järjestivät torstai-iltapäivässä järjettömän trillerin Latvian Riian jääkiekon MM-kisoissa. Saksa marssi mitalipeleihin voitettuaan matsin vasta voittomaalikisassa luvuin 3-2.

Ottelussa oli poikkeuksellisen paljon suomalaisväriä, sillä Saksan vastuuvalmentajana toimii Toni Söderholm. Lisäksi valmennusringissä vaikuttaa Ville Peltonen ja maalivahtiluotsi Ilpo Kauhanen. Ratkaisuniitin voittomaalikisan viidennessä parissa iski Marcel Noebels.

Käkikellomaan maalit varsinaisella peliajalla olivat Ramon Untensanderin ja Fabrice Herzogin käsialaa, kahden maalin takaa nousseelle Saksalle osuivat Tom Kühnhackl ja Leon Gawanke.

Kuusikymppisen käsikirjoitus oli siinä mielessä jännä, että Saksa voitti varsinaisella peliajalla laukaukset selvästi 36-18, mutta toisaalta se ei ollut mitenkään silmiinpistävän ylivoimainen hyökkäyspelissä. Kolmella kolmea vastaan pelatulla kymmenen minuutin jatkoajalla kumpikaan ei peruutellut, ja potentiaalisia tontteja syntyi sekä Leonardo Genonin (38) että Mathias Niederbergerin maalille (20).

Saksa on ollut mitalipeleissä edellisen kerran 11 vuotta sitten.

Torstai-iltapäivän toisessa puolivälierässä USA päätti Slovakian urakan tyrmäävällä 6-1-voitolla.