Voittomaali heti kättelyyn! Nuorella liigataiturilla uskomaton MM-kisadebyytti – ”Ei tarvinnut psyykkailla itseä ensimmäiseen peliin”

© Kuva: Juha Tamminen

KalPassa viime kaudella tehot 9+18=27 summannut Kim Nousiainen, 20, muistaa MM-kisadebyyttinsä taatusti pitkään. Los Angeles Kingsin NHL-varaus niittasi 5-2-voittoon päättyneen Norja-pelin voittomaalin.

– Totta kai se tuntui tosi hyvälle – maali antaa itseluottamusta ja vapautti jännitystä, nelosparissa Mikael Seppälän vierellä luutinut puolustaja henkäisi Riiassa pelin jälkeen.

Jere Sallisen syötöstä häkkinsä nakannut Nousiainen huilasi kaksi ensimmäistä MM-peliä.

– Maanantaina aamupäivästä sain tietää, että pääsen pelaamaan. Se kerrottiin ennen treenejä, kun käytiin edellinen Kazakstan-peli läpi. Asiat käytiin siis palaverissa läpi.

– Tuntui, että pääsin ihan hyvin mukaan tähän. Koko jengillä oli ensimmäiseen erään vaikea startti, mutta sitten, kun sai vaihtoja alle ja pidin mielen virkeänä, niin pääsin peliin kiinni.

Miltäs se tuntuu olla sivussa ja seurata, kun muut pelaavat?

– Onhan se vähän tuskallista, kun haluaisi pelata. Mutta ei tarvinnut psyykkailla itseä ensimmäiseen peliin. Se tuli aika itsestään. Tekeminen oli meiltä hyvää, Liigan runkosarjassa tehotilastoon häikäisevän lukeman +15 saalistanut Nousiainen lopetti.

Seitsemään pisteeseen noussut Suomi jatkaa MM-taivaltaan torstaina Italiaa vastaan.


TAMPA JYRÄSI 8-0 VIIMEKSI – MITEN VOITTOKERROIN ON NYT 50.00?
KYLLÄ YHDELLÄ EUROLLA VOITAT 50 EUROA!

Näin saat Tampan jättikertoimen:
1.
Avaa pelitili Nordicbetille.
2. Talleta
3. Pelaa 1€ NY ISLANDERS – TAMPA BAY -matsiin vaihtoehdolle lopullinen voittaja Tampa Bay kertoimella 50.00