Colorado Avalanche sammutti lauantaiyönä Los Angeles Kingsin valot, eli haaveet pudotuspelipaikasta 3-2-voitolla. Avsin ottelun ensimmäisen häkin iski tehot 1+0 summannut (+1) Mikko Rantanen. Reilut parikymmentä minuuttia pelannut Nousiaisten timantti laukoi peräti seitsemän kertaa.

Läntisen divisioonan kakkosena keikkuvan Coloradon suomalaistykin tämän kauden saldo 48 pelissä on 30+30=60 (+26). Rantanen on vasta kolmas pelaaja tällä kaudella, joka on yltänyt 30 maalin rajapyykkiin – ja hänen edellään ovat Toronto Maple Leafsin Auston Matthews 40 niitillä sekä Edmonton Oilersin Connor McDavid 31 kihauksella.

– Hän on eliittiluokan pelaaja, hänellä on eliittiluokan kausi. Rantanen on ottanut johtajan roolin, hän on liki joka ilta ratkaisevien asioiden ydin riippumatta siitä, keiden kanssa hän pelaa, Avs-luotsi Jared Bednar oli sanonut noin vapaasti suomennettuna.

x-AvsBurgundyReview

@AvsBRblog
Bednar on Rantanen 1/2: "He's an elite player, and he's having an elite season. [...] He's taken on a leadership role, and he's going out every night to be a difference maker, and that's regardless of who he's playing with, or who's in the lineup." #GoAvsGo

Lisäksi ykkösketjun tykki saavutti 30 maalia toiseksi nopeimmin kautta seurahistorian. Joe Sakic ylsi rajapyykkiin 44 ottelussa, ja Rantanen nyt siis 48 matsissa. Kun seuran paikkakunta ja nimi muuttuivat Quebec Nordiquesista nykyiseen vuonna 1995, on Rantasen maalivire todella harvinaisuus – viimeisen 26 vuoden aikana on nähty parempaa vain kerran.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mikko Rantanen became the third player this season to score 30 goals and required the second-fewest games to do so among @Avalanche skaters since the franchise relocated to Denver in 1995-96. #NHLStats

– Hän on tehnyt paljon mainioita juttuja meille, ja siitä hän jatkoi tänäkin iltana, Bednar selvitti.

x-AvsBurgundyReview

@AvsBRblog
Bednar on Rantanen 2/2: "He's been doing a lot of real good things for us and he continued again tonight." #GoAvsGo

LUE LAUANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
John Tortorellan johtama Columbus suli toiselle lilliputille nolosti, Patrik Laine kolmanneksi viimeinen koko NHL:n karussa tilastossa – “Ravistelivat p*skat pellolle”

Pudotuspelihaave elää – Starsin suomalaiset heräsivät ilmiliekkeihin NHL:n kuolemanpelissä