Touko-kesäkuussa Latviassa jääkiekon MM-kisoissa lohko B:ssä pelaava ja Suomenkin kohtaava piskuinen Italia on kauheissa vaikeuksissa koronaviruksen takia. Maan Jääurheiluliitto tiedotti nettisivuillaan, että joukkueesta jopa kymmenellä on todettu positiivinen koronavirustesti.

Lilliputin tilanne on kaikessa yksinkertaisuudessaan karmea, sillä koronapositiivisista peräti seitsemän on pelaajia. Italialla nyt on liki vähiten kaikista saumaa antaa tasoitusta seitsemän pelaajan verran, jos nämä joutuvat jäämään pois Latvian kisoista kokonaan. Lisäksi kahdella taustahenkilöllä sekä yhdellä valmentajiston ihmisellä on tartunta.

Liitto tiedotti samalla, että kyseisten henkilöiden kohdalla odotetaan lisätestien tuloksia.

– Tilanne on eittämättä herkkä. Emme voi käsittää sitä, että miten virus on voinut päästä joukkueeseen, urheilujohtaja Stefan Zisser kommentoi.

– Se on aivan varmaa, että teemme kaikkemme voidaksemme lähteä MM-turnaukseen. Ansaitsemme osallistumisen siihen.

Totta. Italia yllättäen säilytti vuoden 2019 kisoissa paikkansa kaadettuaan Itävallan jatkoajalla alkulohkon kuolemanpelissä. Itävalta putosi samalla 1B-sarjaan, ja Italian normaali hissilikke ei jatkunutkaan.

Italian on määrä matkustaa Riikaan sunnuntaina, ensiesiintyminen tämän vuoden MM-karkeloissa puolestaan on edessä 21. toukokuuta Saksaa vastaan. Sen jälkeen MM-kisojen hissimatkustaja kohtaa Norjan, Latvian, Suomen, Kazakstanin, Kanadan ja USA:n.

60,36 miljoonan asukkaan Italiassa on muutamien eri lähteiden mukaan todettu kaikkiaan noin 4,14 miljoonaa koronavirustapausta, ja kuolleita on 124 tuhatta.

Jutun kuvituskuva ei liity tapaukseen.