Suomen debytanttien huima vire voi johtaa pian yllättävään ”ongelmaan” – Petri Kontiola vitsaili: ”Riittävätköhän tuolla kiekot enää?”

Leijonien ensikertalaiset nousivat esille tiistaina, kun Suomi otti Latviassa pelattavissa MM-kisoissa toisen voittonsa. Norja kaatui numeroin 5-2 pelissä, jossa onnistumiset jakautuivat tasaisesti.

Ensimmäisiä kisojaan pelaavat Anton Lundell, Kim Nousiainen, Jere Innala ja viiksivallu Hannes Björninen maalilivat Suomelle 2-1-, 3-1-, 4-2 ja 5-2-häkit.

Ensiksi mainitulle toisen erän osuma oli turnauksen toinen, KalPan ja HPK:n pelaajat iskivät turnauksen ja uransa ensimmäiset maajoukkuehäkit. Björnisellekin osuma oli Riiassa ensimmäinen ja leijonapaidassa toinen.

Mainittava on sekin fakta, että koitos oli voittomaalin napauttaneelle Los Angeles Kingsin NHL-varaus Nousiaiselle uran ensimmäinen miesten maajoukkueessa. Tehopakki ihastutti jo Liigassa iskettyään viime talvena tehot 9+18=27.

Mitä se meinaa, että Leijonista ylsi tehoille peräti 13 ukkoa?

– Kyllä mä luulen, että se vapauttaa. Meillä on pelaajia, jotka pelaavat seurojoukkueissa isoissa rooleissa, ja he ovat tottuneet tulosvastuuseen. Onhan se rehllisesti sanottuna kivaa päästä tilkastoihin. Kyllä se jeesaa. Mutta vaikka olisi voitettu 1-0, niin yhtä tyytyväisiä oltaisi, 57 MM-kisaottelun konkari Petri Kontiola, 36, tiivisti Norja-pelin tauottua Latvian Riiassa.

Sitten hyväntuulinen hyökkääjä rupesi vitsailemaan. Edessä voi olla eräs ”ongelma”, jos suomalaisdebytantit jatkavat ensimmäisten maalien mättämistä jatkossakin.

– Riittävätköhän tuolla kiekot enää, kun kaikki kiekot käydää kaivamassa mukaan niille? ”Konna” heitti viitaten siihen, että lätkässä on ollut tapana ottaa talteen se kiekko, jolla pelaaja tekee uransa ensimmäisen pömpelin.

– Mahtava homma tämä on, se jeesaa meitä tässä! Ja ensimmäisen maalin muistaa aina, Kontiola jatkoi sitten hieman vakavampana.

Leijonat on nyt seitsemässä pinnassa, ja MM-matkaansa se jatkaa torstaina Italiaa vastaan.

– Tämähän vähän kuin paranee päivä päivältä. Tavallaan on tehty paljon hommia joka pelissä, tänään saatiin tosi paljon luotua paikkoja kentällä.

– Ei me omissa pyöritty, oli aika hyvä peli. Ylivoimalla – mitä ei ole tullut – saimme onnistumisen. Se parantaa omaa fiilistä, tämä meni ihan mukavasti, yhden syöttöpisteen konkari luetteli.

MM-projekti on menossa oikeaan suuntaan.

– Pyritään parantamaan ja kehittämään peliä. Meidän tekeminen oli kentällä tosi nöyrää. Ei me annettu hirveästi paikkoja. Itseltä tämä oli ehkä semmoinen rennompi peli hyökkäysalueella.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!