Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi kohautti Toronto Maple Leafsia vastaan pudotuspelien avauskierroksen toisessa osassa, kun hän tuuletteli Joel Armian alustamaa maalia 1-5-tappiossa erikoiseen sävyyn.

Kauden ensimmäisen pudotuspelimaalinsa nakannut porilainen tuuletteli osumaansa pian sen syntymän jälkeen ottaen hanskan pois kädestään ja nostaen neljä sormea pystyyn. Tempausta pidettiin sosiaalisessa mediassa esimerkiksi ”ylimielisenä p*skana” ja ”röyhkeänä” etenkin pelaajalta, joka sattui juuri pääsemään takaisin kokoonpanoon.

Nyt toimittaja John Lu on kertonut Twitterissä, mistä tapauksessa oli kyse. Kotkaniemi vahvisti, että sormitervehdys oli osoitettu joukkuekavereille Cole Caufieldille, Aleksandr Romanoville ja Michael Frolikille, joiden kanssa hän treenasi neljästään ennen kokoonpanoon nousemista.

John Lu

@JohnLuTSNWpg
#Habs Kotkaniemi confirmed his 4-finger salute after his goal was to his teammates who were scratched tonight and with whom he's been practising as extra forwards and D: Caufield, Romanov, Frolik.

Ottelusarja on nyt voitoissa 1-1, ja kolmas osa pelataan ensi yönä kello 02.