Se lähti hiiren verran lapasesta: Nousseen joukkueen fanit vähät välittivät koronavirusvetoomuksesta – poliisi syyttää vastuuttomasta käytöksestä

© Kuva: AK Bars

Perinteinen ruotsalaisseura Timrå teki sen, mikä Suomessa ei ole mahdollista. Se nousi siis maan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Allsvenskanista eilen nousukarsintojen jälkeen pääsarja SHL:ään.

Timrå voitti jo 52 ottelua käsittäneen runkosarjan ylivoimaisesti 22 pisteen erolla ennen BIK Karlskogaa. Puolivälierissä se kellisti AIK:n voitoin 3-1, välierissä kaatui Västerviks IK voitoin 4-2 ja nousukarsintafinaalissa IF Björklöven voitoin 4-1. Karsinnat tuntuivat kestävän ikuisuuden niiden ollessa pitkään tauolla koronavirustaruntojen takia.

SHL:ssä edellisen kerran kaudella 2018-19 pelanneen Timrån nousu sai seuran fanit luonnollisesti totaalisen sekaisin. Nyt Ruotsin poliisi syyttää tuhansia juhlijoita vastuuttomasta käytöksestä, kun he olivat kekkaloineet kimpassa koronaviruspandemiasta vähät välittämättä. Seura ja poliisi olivat pyytäneet ennen finaalien ratkeamista malttia, mutta tästä ei ollut tietoakaan.

Seura kuulemma kantoi poliisitarkastaja Henrik Blusin mukaan vastuunsa tehtyään vetoomuksen. Tuhansien ihmisten päitä ei käännetty, eikä joukkioiden rikkominen tietysti ollut mahdollista.

Sopii vain toivoa, ettei juhlista lähde tartuntarypästä.

Lähteet: Sundsvalls Tidning, Expressen.


TAMPA JYRÄSI 8-0 VIIMEKSI – MITEN VOITTOKERROIN ON NYT 50.00?
KYLLÄ YHDELLÄ EUROLLA VOITAT 50 EUROA!

Näin saat Tampan jättikertoimen:
1.
Avaa pelitili Nordicbetille.
2. Talleta
3. Pelaa 1€ NY ISLANDERS – TAMPA BAY -matsiin vaihtoehdolle lopullinen voittaja Tampa Bay kertoimella 50.00