Onko tässä NHL-kauden paras tulokas? Tykkikauden pelannut keltanokka pystynyt kovaan temppuun – mutta suomalaislegenda on silti kirkkaasti edellä

© Kuva: Getty Images

Pian päättyvä NHL:n runkosarjakausi on ollut menestys Dallas Starsin Jason Robertsonille, vaikka joukkue jatkosta viime syksyn Stanley Cup -finaalipaikan perään putoaakin. Peluri taistelee NHL:n nettisivujen asiantuntijoiden mukaan parhaalle tulokkaalle myönnettävästä Calder Trophystä.

Eikä suotta. Tällä kaudella 50 ottelussa pelannut Dallas-laituri on tulokkaiden pistepörssissä toisena lukemin 16+27=43. Pelurin tehotilaston lukema +14 on paras kaikista tulokkaista ja toiseksi paras Dallasin sisäisessä pörssissä.

Myös syöttömäärä, koko sarjan tulokkauden paras, on historiallisen kovaa valuuttaa. Vain Jussi Jokinen on pystynyt kaudesta vuodesta 1993 lähtien kovempaan, vähintään 30 napsuun Dallasissa tulokkaista puhuttaessa.

Jokinen naputti peräti 38 maaliin johtanutta syöttöä kaudella 2005-06.

Jenkki on tulokas-profiilin pelaaja, vaikka hän debytoi NHL:ssä jo viime kaudella. Dallasin osalta kausi päättyy ensi yönä Chicago Blackhawksia vastaan.


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!