Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen alku lajin MM-kisoissa Latvian Riiassa on ollut suorastaan farssimainen. Maa on yhä nollassa pisteessä alkulohko A:n hännillä, kun ensiksi se hävisi Tanskalle 3-4 ja sitten Valko-Venäjälle 0-1.

Rickard Rakell selitti äskettäin Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla, että esimerkiksi Valko-Venäjä-pelissä Ruotsi hallitsi kiekkoa suurimman osan ajasta.

– Meillä oli mahdollisuutemme, mutta emme löytäneet tapaa saada kiekkoa häkkiin. Haluamme tuloksia, mutta emme ole niitä vielä saaneet.

– Ajaudumme tukalampaan rakoon, meidän on löydettävä uusia pelitapoja. Seuraava peli alkaa olemaan jo tee tai kuole -teemainen, NHL-joukkue Anaheim Ducksin hyökkääjä mietti.

Se seuraava peli tulee vastaan tänään tiistaina kello 20.15 Sveitsiä vastaan – eli maata, joka on voittanut tähän mennessä kummatkin ottelunsa.

– Ei tässä ole enää luvassa helppoja pelejä. Mielestäni kaikki meidän pelit treenimatseista lähtien ovat olleet kovia. Muut joukkueet tekevät maaleja ja pelaavat älykkäästi. Valko-Venäjää vastaan heidän maalin jälkeen ne vain tukkivat keskialueen, emmekä päässeet siitä läpi, KHL-joukkue Dynamo Moskovan hyökkääjä Oscar Lindberg manasi.

SVT:n asiantuntija Mikael Renberg puhui hänkin Ruotsin matkasta. Hän ei allekirjoittanut lainkaan sitä väitettä, että Tre Kronor voisi selitellä esimerkiksi lyhyellä valmistumisajalla.

– Olosuhteet ovat samat kaikille, se ei ole mikään tekosyy.

Entinen kiekkoilija toki ymmärsi sen, että olosuhteet ovat nyt erilaiset. Hänen pelaajauralla arvokisoissa pääsi kiekosta irti ajattelemaan täysin muuta.